Saturday, February 4, 2012

Kena paksa..

I-CITY ni dekat jer dgn rumah hari2 duk lalu sini tapi malas nak singgah.masa outing last week kena paksa dgn aqil singgah jap katanya nak tgk giraffe.Ibu x keluar pun dari kereta yerlah panas sgt.Papa jer duk melayan dia nanti x pergi katanya ibu dah janji...terpaksalah layan jer..

Lama dah x citer pasal aqil semenjak dapat baby baru ni kan..kesian pulak dia..kat rumah dia sangat la suka menyakat adik dia.pantang papa n ibu main dgn adik mulalah dia kacau katanya jomla main dgn aqil, jomla nyanyi dgn abg..bla..bla...so kena take care bila2 masa jer dia ambik peluang nak kenakan adik dia kira mcm jeolous sbb papa n ibu mcm x takecare sgt dgn dia.Papa la ibu tgk mcm endah x endah kat aqil sbb kalau aqil buat perangai papa pun ikut skali buat perangai (faham-faham jerlah yer)..ibu pun kdg2 terlps geram jugak tp bila lps marah kesian pulak..nak2 time dia tidur tuh aduh luluh hati ni..pastu tersedar kejap kenapa lah marah kat dia tadi..yerlah dia cuma nak get attention dr kita...

Satu lagi aqil very protective dgn adik dia..org lain x blh ambik adik dia kecuali org2 yg dia kenal..kalau ada jer yg ambik harap maklum 1 building blh dgr suara dia menjerit. tapi kalau kat rumah xder pulak dia melayan adik dia..

Sekarang ni lagi best kejap dia bahasakan diri dia abg long, kdg tu abg aqil kdg tu harith aqil yg paling x tahan dia ckp dia ultraman...

Lagi 2week birthday dia nak coming hari2 duk remind ibu pasal kek ultraman dia..ibu pun layan jerlah..hu..hu...hu..

Meh layan aksi dia kat icity...





5 comments:

P#eoniX said...

hurm....saya pon dulu abang saya asek sakat jer...sbb mama ngan abah give full attention kat saya...abang jadi cam jealous...hari-hari gaduh jer ngan abang...bile satu hari my perent perasan dorang bwat keputusan yang agak salah...abah pilih nak manjakan abang,mama pilih nak manjakan saya..then sampai skunk walaupon dah besar still maseh gaduh pasal mende neh...after that day,sy macam x kenar abah,and abang macm x kenal mama...hope jangan jadik macam sy...walaupon pendapat saya agk x masuk akal,tapi,this is riality...maaf sekadar pendapat yang x perlu dihiraukan...thanx

IBU AQIL said...

betul tu p#eonic akak harap akak xnak jadi mcm ni lah sepatutnya kena sama ratakan...tp kdg2 parents x perasan benda ni...

P#eoniX said...

bukan nak salahkan my parent cume sbelum jadik cam saya harap-harap x jadik kat orang lain...sharing is caring..heheh!!!(iklan jap)...

Cik Rose Cute said...

Siang masuk kena bayar ke? kat I-city...

P#eoniX said...

ibu aqil..jom join...http://pheonixcharlotte.blogspot.com/2012/02/kawanrakansahabat-sekalianentry-untuk.html