Thursday, January 26, 2012

ALMA MARISSA VS ASI

Baru-baru ni ibu terbaca kat persatuan ibu-ibu mengandung pasal'' Bayi Susu Ibu'' mmg betul ASI ni mmg banyak khasiatnya... x perlu di pertikaikan lagi kalau kita nak compare dgn susu2 yg ada di pasaran skrg.So x perlu ibu nak explain panjang2 tgk kat pic tu dah tahu khasiatnyakan.Kalau nak tahu bila ibu bawa marissa pergi jalan2 soalan pertama orang tanya ''minum susu apa ni..chubbynya...'' Jwb ibu, susu saya hik..hik...buat ape nak malu sbb ASI is the best utk anak2 kita.hasilnya taraaaaa



Nilah dia stock yg ibu buat untuk di bawa kerumah pengasuh,lagipun pengasuh sendiri suka ibu bg ASI ni , katanya senang xyah buat susu just rendam jer dgn air panas.dia siap warning dgn anak2 dia yg baru kahwin suruh follow mcm apa yg ibu buat.













ALMA MARISSA-1ST VIDEO


video


Asyik nak sembang jer marissa sekarang ni jom kita layan video ni...

Wednesday, January 25, 2012

ABG & ADIK

















































































ALMA MARISSA-CHECK UP

1 MONTH-22 NOVEMBER 2011

WEIGHT: 4.9KG

LONG(CM): 55

BMI:16

LILITAN KEPALA:36



2 MONTH-2O DECEMBER 2011

WEIGHT: 5.0KG

LONG(CM): 59

BMI: 14.36

LILITAN KEPALA:37







3 MONTHS-17 JANUARY 2012

WEIGHT: 5.7KG

LONG(CM): 59.5

BMI: 16.1

LILITAN KEPALA: 39.5















Holiday-Jakarta-Bandung 13-16 jan 2012

Ni antara gambar-gambar yg sempat ibu uplode dlm blog..gambar lain byk lagi kalau nak tgk blh search katFB..X larat nak uplode byk sgt hu..hu.. cerita banyak x guna so kalau ada masa n budget pergilah yer mmg berbaloi-baloi...insyaallah ada rezeki lagi ibu akan pergi tapi next time bw baby marissa skali kesian kena tinggal kat bby sitter...









with kak yus at hard rock jakarta


aqil dgn baju spiderman





















Terjumpa dia ni..

Masa kami kat bandung terjumpa la pulak artis ni fasha sandha,black n nabil n wife dia.Yang kelakarnya sebelum sesi bergambar ni ibu nak pergi perah ASI n solat kat surau kat situ tengah ibu ambik air sembahyang ibu perasan mamat sorang ni datang..dalam hati ibu mcm kenal jer dia ni..bila tgk tang bibir tuh mmg sah lu pikir lah sendiri--nabil rupanya...dia senyum terus ibu tegur nabil kan? dia terus jwb yer kak pastu siap bgtahu fasha n black pun ada sama..diaorg dtg bandung sbb bw peminat yg menang abp ker apa tah ibu x pasti sgt..

Cantik sgt si fasha ni..yerlah dah mcm2 treatment buat..duit byk blh lah kan...tp she very friendly..

Black pulak mmg kena la namanya black mmg black betul hik..hik..tp wife nabil mmg cantik..



Holiday-Jakarta-Bandung 13-16 jan 2012

Bismillahirahmanirrahim...


Balik dari pantang terus cuti lagi...kali ni cuti utk rest otak pulak..yerlah balik2 jer dari pantang terus buat closing account mana x tension kan...sebenarnya dah book awal2 dari tahun lps lagi holiday ni x sangka pulak menjadi...wea all pergi 2 family...we book hotel bukit dago price per night rm65 very cheap kan...

nilah hotelnya ibu bagi 3star just nicelah..yerlah kita dtg just for shopping jer, xperlu lah hotel yg expensive sgt so blh spent utk shopping tp bagi yg poket tebal boleh ajer booking utk yg 5 star hotel hikk..hikk..


Memang best shoping kat bandung patutla kawan ibu, acik aya n uncle fadli sampai twice pergi sana rupanya bandung is syurga membeli belah.Tapi satu jer yg ibu suggest if kauorg nak pergi please choose flight direct ke bandung..like me i departure kat jakarta mak aiii macet aka jem
giler..dah la flight delay so sampai sana dah petang time tu org dah balik kerja..bayangkan ibu tersangkut dlm jem tu kira 7jam lenguh habislah buntut2 kami.Nama pak supir kami ravon n pak amin (diperkenalkan oleh acik aya) diaorg cakap jakarta ni always macet mmg x blh nak elak...


1st day kami pergi toko 3-kat sini kalau yg suka levi's tu blh shoping kat sini...waaa crazy punya harga murah2 compare dgn malaysia...hasil tangkapan ibu kat sini seluar levi's i helai jer papa pun sehelai..ibu beli sehelai sbb x berani nak beli byk sbb takut nanti badan makin kurus he..he..perasan...T-shirt pun banyak yg cantik2 tp bkn brand levi'x yg immitate punya likes hard rock, superman, etc but quality dia blh tahan..




Sempatlah bergambar jap sementara jeans di outer..kat sini upah utk outer yg original pun baru rm3 compare malaysia kalau original outer rm15 hu..hu..mahalkan..



Kat sini pulak tempat beg yg gred A punya..mcm2 ada leather,pvc semua brand ada guess,fandi,lv semualah mmg giler tgk beg kat sini semua nak bukan beg shj malah kasut pun ada...kat sini untie yus yg beli beg prada..ibu mmg ada usha beg lv tapi mcm x bestla pulak bila sangkut kat bahu dia mcm x best entah mcmana nak explain...papa beli kasut NIKE kat sini mmg cantik harga pun x mahal sgt compare kat malaysia.Kat sini ibu jumpa sorg artis malaysia tp ibu lupa nama dia..dia shoping sakan beg2 kat sini..

Soryla ekk gambar bercampur-campur ambik mana yg sempat jer...x ikut flow pun




Ni pulak kat rumah MODE..kat sini mmg best ibu sampai 2kali pergi..duit mmg habis kat sini jer.kat sini ada jual seluar n baju for adult n children-girl n boys semua blh dpt kat sini brand guess, calvin klein, gap,oshkos, burberry, polo mcm2 lagi. Kat sini ibu beli byk baju utk marissa huii mmg cantik2 x tahan tgk rasa nak rembat semua. T-shirt utk ibu pun byk...yg palinh ibu x percaya papalah..dia ni bkn kaki shoping kalau beli baju pun tgk yg betul2 berkenan baru dia beli tapi kat rumah mode ni ibu tgk dia bkn main lagi mengalahkan ibu pulak dia shoping sampai kelibat dia pun ibu x nampak...penangan bandung...











nilah beg yg ibu ckp tu sama mcm yg wife nabil pakai..ooopps nanti ibu uplode gambar kitaorg jumpa dia kat bandung ekkkk
























Saturday, January 21, 2012

Segmen | Hobi Saya: Blogwalking+Follow

Nak Join Klik Banner Di atas...
Tarikh Tutup Pada 23 January 2012 Pukul 11.59 malam...

Aku telah di tag oleh Cik Rose Cute...Macam best jer segmen nie....Jom Join!...

Teringin pulak aku nak Tag Ujie,Fieda Harap diaorang join....

Monday, January 16, 2012

Alma Marissa@papa family's day...28/1/2012

Walaupun dah basi nak uplode jugak kat blog ni he..he..malas nak tulis panjang2 just uplode photo jer..ni semua utk kenangan marissa bila dah besar panjang nanti.Kadang tu terfikir jugak mcmana yer kalau nnti blog ni pun di block so mana nak cari semua kenangan2 yg dah lepas ni...gambar yg ada ni bkn semua ibu simpan.gambar aqil n marissa xder satu pun yg di cuci semuanya duk dlm fb & blog jer.harap2 semua ni tidak akan hilang mcm tu jer ataupun lps ni ibu akan print jer semua ni pastu buat buku scrapkan...







si bulat marissa yg rambutnya dah mcm datin hasmah xder rambut hik..hik..hik...