Wednesday, February 8, 2012

Alma Marissa-Dah pandai ape yer..

STEP BY STEP-Dah meniarap 08.02.2012


Alma Marissa sekarang dah pandai meniarap..patutla last 2 week asyik duk pusing badan jer rupa-rupanya nak meniarap..this couple day barulah meniarap sepenuhnya.Mula2 asyik nangis jer sbb x dapat keluarkan tangan dia...last2 dapat juga.Sekarang asyik pusing badan jer. Abg aqil dulu lagi 5 hari nak masuk 3bln dah meniarap (17.05.2009)...marissa lewat 2 minggu la lbh kurang..

Karekter Marissa agak different compare to abg dia aqil..yes i know gurl dgn boy tentu x serupa lain jantina right but i meant dia punya personality likes marissa lbh manja.For example kalau dia nak tidur dia akan menangis dulu so need to give full attention to her likes kena dodoikan dia dulu n kena perah susu dlm botol bg dia minum baru dia akan tidur.Aqil dulu kalau nak tidur xder pun kena buat mcm tu terus jer tidur.

Satu lagi kalau dlm satu hari kalau dia tidur, pukul 4.00 ptg jer mesti dia akan bangun...mesti kena mandikan dia selagi x mandikan dia,dia akan menangis jer. bby sitter pun dah tahu dia punya timing.Satu lagi dia ni cpt sgt nak nangis kadang tu kalau x dpt satu2 benda cth kalau dia nak susu, kalau lambat sikit mulalah dia nangis sampai tersedu2 ..ibu rasa marissa ni lagi susah nak jaga compare to aqil, yerlah sampai sekarang pun dia x reti lagi nak menyusu badan sampai habis kalau Breastfeed...terpaksa kena perah kat botol...

Harap2 lepas ni dia lbh independent mcm abg dia...



video

5 comments:

cKyN WaN said...

so cute ;)

P#eoniX said...

alah...shomelnye budak neh...agak-agak saya mase kecik dulu pon camneh kot...tapi,bile dah besar perangai sy cam shetan...huhuhuh...ske tengok baby neh...

Cik Rose Cute said...

dok pandai lagi ke?kalau malam marissa nangis...mu peroh jugak ke linda?

IBU AQIL said...

za aku kena peroh

IBU AQIL said...

p#eonix: pun comel mcm ni gak ms kecik