Tuesday, March 29, 2011

Bila papa dah sound!!!

ni ibu nak citer sikit last week ibu kena sound kat papa pasal x iron baju t-shirt dia hu.hu..hu..terkedu jap ibu..macam nilah kira ayat dia:-

PAPA: ida sekarang ni dah x iron baju abang...tengoklah dah berkedut-kedut macam mana nak pakai...nanti kalau org tgk abg pakai baju berkedut ni saper yg malu, ida jugak yg malu mesti org cakap wife dia ni malas betul...

IBU: Dalam hati apalah aku nak jawab ni sbb ibu ni bab iron baju ni malas sikit tapi kalau nak g melancong ke, nak raya ke, nak g majlis tertentu ker or g kerja barulah rajin sikit nak iron baju ni. ni jawapan ibu..

IBU:ala abg pun satu kalau tahu nak pakai baju tu bgtahu la awal2 boleh ida iron, nanti kalau iron baju tu baju lain pulak abg pakai. Nak tahu apa dia jawab..

PAPA: ala senang jer kalau sblm lipat kain tu terus jer iron mana2 baju yg kedut seribu, tgk mcm ni malu nak pakai tau..

IBU: xpe abg carilah baju lain yg x berkedut nanti ida free, ida iron he..he..sambil senyum terkulat-kulat... Malas punya pasal...dulu teringat papa pun ada sound pasal ni ibu jawab busy ada anak x sempat sama jugak dgn masak papa cakap rindu masakan ibu, ibu cakap penat weekend jer ibu masak..nilah org cakap nak seribu daya xnak seribu dalih...ni anak dah masuk yg ke dua x tahulah apa lagi reason... kauorg mesti rajinkan iron baju...entahlah yg related dgn baju yg ibu paling malas adalah iron baju,lipat baju...tapi nak xnak terpaksa juga buat hu..hu..hu...

2 comments:

Nadzreena and Nazeem said...

heheee...malas yee!!sama la..tapi anna jemur t-shir sangkut pakai hanger,jadi x kedut la.sebab malas punye pasal la tu.kalo ade yang kedut juga,anna lipat...hehhee..bila lipat few days confirm tadak kedut

Seorang Isteri @ Ibu Yg Kiub said...

Aku pun malas jugak bab2 iron baju ni...Tapi baju aku mesti kena iron kalau nak jejalan hehehe...Tu yang yob bengang tu..