Friday, April 20, 2012

Malang X berbau...


SEBELUM KEJADIAN
Kesian anak ibu  lepas satu..satu terjadi kat adik yer...hari tuh kena exzema, exzema pun x hilang lagi berparut pulak kat dahi..Exzema ni pulak dah mcm2 ubat ibu letak tapi still macam tu jugak...baru2 ni pulak terjatuh dari katil nasib ibu sempat pegang kaki kalau x tak tahulah jadi apa.Tu pun 1st time tidur kat katil slp kamu lahir. Harap2 hilang parut tuh. Kalau dulu bila keluar jenjalan semua duk geram kat kamu di sebabkan kegebuan n ke comelan n keputihan kamu.Tapi sekarang macam2 melekat kat pipi kamu..Kesian betul ibu tgk anak ibu macam ni..x sampai hati pulak...
SELEPAS KEJADIAN
Inilah dia kesan jatuh dari katil hai tuh...kat pipi kiri tu pulak exzema yg sangat degil n susah utk hilangkan.Stress ibu fikirkan benda ni. skrg ni parut kat dahi dah makin kurang sbb ibu sapukan bio oil. Tinggal exzema jer lagi...dah mcm2 pakar dah jumpa tp still duk macam tu jugak skrg bila sapu ubat mcm berair jer...dimple pun dah x nampak di sbbkan exzema tuh...Ibu rindu nak tgk muka adik mcm dulu2...
Ya Allah engkau jauhkanlah penyakit2 yg ada kat atas dunia ni daripada ke dua-dua anak2 ku...Amin...
Ada x anak2 kengkawan FB ibu yg mengalami masaalah exzema ni blh bg suggestion x...dah habis ikhtiar ni.

3 comments:

Rafflesia™ said...

alahai adik comel.. sabar ye kak..
semoga cepat sembuh.. -.-

*nak suggest ubat, syieda xpernah degar penyakit ni.. @_@

Cik Adieb said...

Alalala,cian nya.Moga luka dia cepat ok..

Che Rosliza Che mat said...

jatuh katil...kesiannya...penyakit kulit tue hilang bila nak setahun....syifa hilang doh...