Sunday, August 14, 2011

Pokai...pokai...



Memang pokai ibu kali ni..ni baru sorang anak kalau 4 ke 6 ker huh...botak terus. ni semalam punya cerita...raya tahun ni mmg x beli apa2 pun lagi..so kononya hari ni papa nak window2 la mana2 yg berkenan.Mula2 pergi cari baju melayu utk aqil kat SACC...jenuhlah pujuk aqil ni utk try langsung xnak...berpeluh2 papa dgn ibu berkejar semata2 nak bg try baju tp hampeh x dilayanya... pastu terus ke PKNS pun sama jugak dgn size xder pulak pastu dgn aqil buat perangai xnak bukak baju sambil terjerit2. Last sekali ibu cakap dgn papa baik beli kain nanti mintak untie uji tolong jahitkan. Pastu dari PKNS terus ke JAKEL utk cari kain pulak sampai sana terus naik tingkat dua utk cari kain baju melayu..mak aiii mahal bukan main 1 meter rm 38 so utk baju melayu aqil kena beli 2suku so rm95, ibu cakap melampau mahal gila dia ckp sbb ada benang emas so lps mintak kurang sikit dapat lah harga rm30 permeter so total up rm 75. Hisshh membazir betul bukan pakai selalu pun..tapi terpaksa jugak beli hu..hu..hu...


Pastu dari jakel terus ke Al-Ehsan nak cari kasut or selipar...sampai jer dlm kedai papa suruh buka kasut dia xnak katanya nak pakai kasut ni xnak kasut lain... jenuh lah tunjuk sandal yg ada kat situ semua dia xnak...last sekali papa nampak kasut adidas yg ada gambar Car m'queen kartun kesukaan dia harganya mak aiii rm 135 kalau utk ibu xperlah ni utk budak baya dia xblh ajar pakai mahal2....tapi papa ckp jgn bising2 nanti dia nampak mesti dia nak nih..so dah xder yg dia berkenan papa ajak balik,entah macamana dia mintak papa dukungkan..kebetulan kasut tu betu2 kat depan mata dia..apa lagi terus mulut dia bising sambil nangis2 ''nak shoe car..nak shoe car'' adoi!!! habislah kali ni papa pun dah tepuk dahi...pastu terpaksalah suruh promoter tu ambik. Kasut tu ada 2 colour merah & putih...dia nak yg putih tuh tapi kebetulan xder size 7..puas ibu ibu & papa pujuk langsung xnak dgr...last skali terpaksalah ibu cakap dgn promoter tu tolong cek kat lain branch...nasib baik ada kat plaza alam sentral...dari seksen 7 pergi balik ker PAS huuuh.... sepanjang jln tu mulut dia duk sebut ''shoe's car...shoe's car...sampai sana terus mintak size 8 kebetulan yg tu yg paling last...Bukan main suka dia dpt kasut tuh... sampai rumah dia pakai dia xnak bukak lansung sampailah tertidur baru ibu bukakan dgn tangannyer pulak duk pegang kotak kasut tuh...pagi ni bangun terus cari kasut...sampai pergi rumah baby sitter bawak kotak kasut tuh...kasut x pulak di bawanya..bila tanya katanya takut abg ambik kasut dia..


Adoii...pening..pening...tu baru sorgkan nanti yg ke dua ni ibu x tahulah...kalau perempuan dgn barbie nyer pulak...perhiasanlah adushhh...botak..botak...hari ni shj utk 2 benda kain baju melayu n shoe dah hilang rm210...

2 comments:

Cik Rose Cute said...

Sama cam haziq...kalau benda bukan dia minat langsung tak pandang hihihi...kalau benda tue dia minat....adoi!! pening...mu baru sorang...Kalau si kakak...pegi pasaraya mesti nak Barbie....padahal dah ada tiga kat umah...tapi nak lagi....adoi sakit kepala...

Hasanah Muslim Shop said...

Salam Ramadhan

Ibu Aqil...setuju sangat. Ana pun pergi membeli belah hari Sabtu lepas untuk 4 orang anak yang berusia antara 7 ke 15 tahun.

mmg juling mata dgn orang..kemudian tambah juling tengok harga. Tak nak beli kesian pulak anak2nya. Akhirnya kopak jugaklah bonus tahun ni...huhuhu

Ana

http://lamanhasanah.blogspot.com
http://kedaihasanah.blogspot.com