Wednesday, December 8, 2010

Makan sate


omah & atuk

Kak fatin & tunang dia
aqil with abg kiki

Malam tadi ibu & papa ajak omah (panggilan utk baby sitter aqil) makan sate, ibu pun dah lama x makan sate, nak kata gemar sgt xdelah kalau sate haji samuri setakat 5-6 ketul bolehlah habis sbb sate dia besar sgt, tapi yg paling the best sate ibu pernah makan kat JABI, TRG. memang best sgt sate ni bukan sate jabi tp area jabi, kalau ibu balik mesti dtg makan sate kat situ kuah kacang dia pun mmg best sgt..org mmg ramai kat situ kena dtg awal kalau x xder meja la jawabnya...
Ibu ajak diaorg makan sate kat awan besar diaorg ckp xnak sbb sate haji samuri besar2 n cpt muak so diaorg ajak pergi kat tempat lain, xder la jauh sgt ala kat sek.17 tu betul2 dpn station bas.ok jugak sate dia, sate daging pun lembut, kuah kacang pun ok, lps habis sate order pulak kepak ayam, emmmm mmg best jugaklah...
Masa o.t.w datang sec.17 ni aqil xnak naik kereta dgn ibu, yerlah omah dia ada mesti nak naik kereta dgn omah bukan main suka la omah joint sekali, dgn ibu langsung xnak...anak-anak omah pun suka melayan lagilah naik lemak aqil ni...



2 comments:

AMIEROZIANA said...

memang sate kat sini tak boleh lawan sate jabi punya...aku suka kat kedai lanang sate....kalu ke arah jerteh dia belah kiri...memang org selalu ramai situ...kalu sate hj samuri tuh aku memang tak suka...aku lg suka beli sate kat pasar malam kecik2...

Me as a wife to mohd nazri..me as a daughter to Ismail & Mahtera.... said...

yerlah sate lanang lah aku dok ingat nama tempat tu...