Thursday, November 19, 2009

RUTIN HARIAN

Ibu nak story sikit pasal rutin harian ibu...

6.30 A.M - Bangun solat subuh pastu terus kejutkan papa utk solat.lepas kejutkan papa bergegas pulak utk buat bubur nasi aqil tiap2 minggu menu mesti lain takut aqil jemu makan benda yg sama...

Selesai masak bubur packing ais pack kat dlm coolers takut nanti susu aqil rosak.. packing susu yg ibu dah perah kat dlm bag... bila semua tu dah ready ibu masuk senyap2 kat bilik kalau ibu bising nanti aqil bangun langsung dah x blh buat kerja asyik nak ibu jer...(aqil ni bijak kat rumah xnak papa tp kalau pg jln nak la papa coz dia tau ibu x larat nak dukung dia.).papa mcm biaserlah lepas solat sambung balik tidur .

7.30 A.M - ibu akan shower & terus dress up pastu kejutkan papa utk mandi & kejutkan aqil utk saling pampers...

8.00 A.M - Sampai kat rumah ibu(panggilan utk pengasuh) letak aqil kat situ...lepas slm & cium aqil & papa,ibu terus pergi kerja..

1.00 P.M - Lepas habiskan kerja2 off. ibu terus pg perah susu & 4.30 p.m sambung perah lagi...

5.30 P.M - Take 1 hour utk ambik aqil semula... sampai rumah sambung lagi tugas... basuh semua botol susu dgn ubat & air panas(kalau x nanti ada bakteria-yg ni ibu x blh bertolak ansur mesti cuci bersih2)..

7.00 A.M - Makan pastu mandi & solat, yg pasti layan aqil dulu kalau tak dia akan nangis, yelah satu hari dia dah main dgn org lain.. waktu mlm mcm ni mesti dia nak main dgn parents diakan.

8.00- P.M - Papa tlg apa yg patut ... basuh baju or mop rumah... kdg2 ikut turn.Yang pasti ibu x suka tgk rumah bersepah.. penat mcmana sekalipun ibu akan kemaskan dulu...Baju aqil 2 hari skali ibu akan basuh..Baju ibu & papa ibu tgk keadaan.. kalau byk ibu terus basuh sbb ibu x suka tgk kain baju x berlipat take turn kalau basuh baju mesti lipat kain yg bersidai (tu wajib).

10.00 P.M ke atas - Melayan aqil, main...bg susu...semualah..

Mcm tulah rutin harian ibu...

Kadang penat ibu penat sgt...nasib la papa ada utk tolong ibu... xtaulah macmana kalau jadi ibu tunggal mesti ibu menangis x berlagu...





video

p/s : Ibu dgn papa duk main kereta tp aqil langsung x heran
(sorry ibu ter...seksi skit kat dlm gambar ni)

No comments: